זכות עובדת להיעדרות מעבודה לצורך בדיקות הריון
עובדת זכאית לשכר עבודה מלא עבור בדיקות שיגרתיות שנדרשות לצורך היריון, זאת בתנאי שעבדה שבוע עבודה מלא,
כלומר : אם עבדה 6 שעות ביום, במשך 5 ימים בשבוע או אם עבדה 4 שעות ביום עבודה, במשך 6 ימי עבודה.
אין לנכות ימי מחלה או ימי חופשה בגין שעות בדיקות הריון, אלא לשלם שכר עבודה מלא. אסור לנכות משכר העבודה של העובדת, לפי חוק עבודת נשים.
אין לפגוע בהיקף משרה או בהכנסה של עובדת בהריון
חל איסור בחוק לפגוע בשכר עובדת בהריון או בהיקף משרתה, שעבדה לפחות 6 חודשים אצל מעסיק – אלא אם קיבל היתר מהתמ"ת. מעסיק שיפעל בניגוד לחוק, עלול להיתבע בבית הדין לעבודה בתביעה כספית ו/או להתמודד עם תלונה שעובדת יכולה להגיש נגדו במשרד הכלכלה מינהל האכיפה, שהשלכותיה פליליות.
עם זאת, ישנם חריגים לאיסור זה :
1) אם העובדת הסכימה להפחתת היקף משרה, בשל מצבה הרפואי נוכח ההריון.
2) אם הסכם קיבוצי מתיר זאת.
3) אם שכר מבוסס על תפוקה שאינה תלויה במעסיק.
איסור פיטורי עובדת בהריון
החוק קובע איסור לפטר עובדת בהריון, שעבדה לפחות 6 חודשים אצל מעסיק, כשסיבת הפיטורין הוא ההיריון. מעסיק שרוצה לפטר עובדת בהריון, חייב להגיש בקשה להיתר פיטורין בהריון שעליו להגישה לתמ"ת. המפקחת על הנשים בתמ"ת, תעביר את הבקשה לעובדת, שתוכל להגיב ולאחר מכן הצדדים יזומנו למפקחת להשמיע גירסאותיהם כל אחד בנפרד. לאחר שהמפקחת תערוך בירור ע"י חקירה כל אחד מהצדדים, תחליט אם ליתן היתר לפיטורין או לא, לפי שיקול דעתה לקבוע אם סיבת הפיטורין נבעה מההיריון או לא.
מעסיק שפיטר אישה בהריון ללא היתר, חשוף לשתי סכנות : האחת – תלונה למשרד הכלכלה ביחידת האכיפה, שהשלכותיה פליליות או קנסות. השניה – תביעה של העובדת לפיצויים ולהפסדים כספיים שנגרמו לה כתוצאה מהפיטורים הלא חוקיים, שיכולה להגיע לעשות אלפי שקלים, לרבות דרישה לשכר עבודה עד תום ההיריון, לאחר הלידה ולאחר התקופה המוגנת בחוק, זכויות סוציאליות, ולהפסדים לא ממונים עוגמת נפש וכו'…
יודגש, כי גם פיטורי עובדת בהריון שעבדה פחות מ- 6 חודשים, בשל ההיריון, הם אסורים בשל אפליה ופגיעה מכח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה- והעובדת תוכל להגיש תביעה לפיצויים כנגד המעסיק בבית הדין לעבודה.
פטור מעבודה בשעות נוספות בהריון ומגבלות נוספות
החוק קובע כי החל מחודש חמישי להיריון חובת עובדת להודיע למעסיק על הריונה, ואין להעסיקה בשעות נוספות ובמנוחה שבועית מחודש חמישי להריונה ואילך.
בנוסף, חל איסור להעסיק עובדת בהריון במשמרת לילה, אם הודיעה בכתב על אי הסכמתה לכך.
לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי בתביעות נשים על סוגיהן, תוכלו לפנות למשרדינו.